WORKSHOP/CURSUS

Tai Chi Tao - Pieter Gilles

Please visit HOME for more information about this site HOME

Tai Chi Tao & Ziran Qigong weekend Samaya

In het hart van Nederland, op een groene plek tussen de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug waar het nog echt stil kan zijn.

Tai Chi Tao - Meditatie - Ziran Qigong - Meditatief Lopen

met Pieter Gilles

23 en 24 juni 2018

Klik hier voor AANMELDEN voor dit inspirerende weekend

Uiterste aanmelddatum 28 mei 2018

Samaya

Samaya


Informatie over dit Tai Chi Tao & Ziran Qigong weekend

Dit Tai Chi & Qigong weekend is bestemd voor een ieder die interesse heeft in Tai Chi Tao, Meditatie, Ziran Qigong en Meditatief Lopen en op deze wijze hiermee kennis wil maken of haar/zijn kennis wil uitbreiden.

Houd je ervan om op een ontspannen en plezierige manier in een mooie omgeving hier een weekend mee bezig te zijn, dan is dit een ervaring die voor jou bestemd is.
Termen als rust, ruimte (in je hoofd), openheid, kracht, (emotionele) stabiliteit, spiritualiteit en filosofie zijn onderdeel van deze cursus. Dit weekend met gelijkgezinden geeft je de mogelijkheid om met soms eenvoudige en anderzijds uitdagende oefeningen je eigen potentieel tot ontwikkeling te brengen.
Je hebt geen specifieke kennis van Tai Chi Tao, Meditatie, Qi Gong of Meditatief Lopen nodig om deel te kunnen nemen aan dit weekend. Een ieder kan op haar/zijn eigen niveau meedoen met alle oefeningen.


Samaya

Samaya is een voormalig klooster in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht. Je treft er een sfeer van schoonheid, lichtheid, ruimte en rust en een team dat garant staat voor een onbezorgd verblijf. Het woord Samaya komt uit het Sanskriet en betekent ongeveer zoveel als: ‘plek van ont-moeting’. Ontmoeten, niet moeten, in relatie met al het zichtbare en onzichtbare om je heen. Het woord Samaya schijnt de oorsprong te zijn van ons Nederlandse woord Samen.

Samaya is centraal gelegen in Midden Nederland, in het mooie Kromme Rijngebied tussen Betuwe en Utrechtse Heuvelrug. Op slechts 15 minuten, met de auto, vanaf de stad Utrecht ervaren de gasten hier een weldadige stilte, die slechts onderbroken wordt door het geluid van vogels.

Het is een historische plek, op de grens van de Limes, het oude Romeinse Rijk. Historisch ook, omdat hier het laatste slotklooster van Nederland werd gebouwd. Het gebouw is omgeven door een 4 hectare grote Engelse landschapstuin met mooie zichtlijnen met een grote diversiteit aan bomen en plekken.

Het gebouw zelf is een gemeentelijk monument. Uniek zijn de lichte, brede gangen en het riante uitzicht vanuit elke zaal en bijna elke gastenkamer. Waar je ook loopt, je hebt altijd zicht op de tuin en/of de omgeving.


Samaya   Samaya

Website Samaya


Wat kun je verwachten?

Na aankomst op zaterdagmorgen 23 juni kun je tot half 11 in de "woonkamer" even een kopje thee of koffie drinken. Om half 11 gaan we naar de zaal of als het weer het toelaat naar buiten om met de Tai Chi & Qigong sessie te beginnen. Tijdens de ochtend- en middagsessies zijn er tussendoor korte pauzes. Tussen de sessies door is het landgoed van Samaya zeer uitnodigend om te verkennen.

De dagindeling is (onder voorbehoud) als volgt:

Zaterdag:
09:30 uur: Aankomst en ontvangst Samaya
10:30 uur: Aanvang ochtendsessie
12:30 uur: Einde ochtendsessie en lunch
15:00 uur: Aanvang middagsessie
18:00 uur: Einde middagsessie
18:30 uur: Diner
20:15 uur: Meditatie

Zondag:
08:00 uur: Ontbijt
09:30 uur: Aanvang ochtendsessie
12:00 uur: Einde ochtendsessie en lunch
14:00 uur: Aanvang middagsessie
16:00 uur: Einde middagsessie
17:00 uur: Vertrek uit Samaya

Inclusief alle lesuren, logies, 5 dagdelen onbeperkt koffie/thee/water/versnaperingen, 1x een ontbijt, 2x een biologisch-vegetarisch lunchbuffet met soep en salade, diverse soorten brood, luxe broodjes, diverse kazen en een keuze aan hartig en zoet beleg, 1x een uitgebreid biologisch-vegetarisch diner van 2-gangen bestaande uit vijf verschillende gerechten en een dessert. Heb je specifieke dieetwensen? Gelieve deze door te geven bij de aanmelding.

Exclusief reiskosten, reis- en annuleringsverzekering. Extra drankjes.


Samaya

Voorwaarden:
Aanmelding, tarief, betaling, datum, adres en annulering

Aanmelding: klik hier voor aanmeldingsmail
Om je aan te melden voor deelname aan dit Tai Chi & Qigong weekend kun je een aanmeldingsmail sturen.
Een bevestiging van je aanmelding wordt zo snel mogelijk naar je toegestuurd.
Meld je tijdig aan i.v.m. beperkte deelname, want vol = vol! Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Tarief: € 269,-.
Alle kamers zijn 1-persoons, de badkamer wordt gedeeld die op één van beide kamers aanwezig is.
Er zijn 2 kamers beschikbaar met een privé badkamer; toeslag € 35,-.

Betaling:
Na ontvangst van je aanbetaling van € 100,- ben je verzekerd van je plaats. Dit bedrag kan worden overgemaakt op IBAN NL 76 RABO 0119 5787 35 t.n.v. P.Gilles te Sint Pancras.
Het resterende bedrag, te weten € 169,- resp. € 204,-, dient uiterlijk op 1 juni 2018 te zijn overgemaakt. S.v.p. de naam van het weekend Samaya 2018 én je naam in de omschrijving bij de betaling vermelden.

Datum: 23 en 24 juni 2018. Op de dag van aankomst ben je welkom vanaf 9:30 uur.

Adres:
Conferentiecentrum Samaya
Hollendewagenweg 20
3985SG Werkhoven
0343-552332

Annulering:
Bij onvoldoende deelnemers zal dit weekend uiterlijk 29 mei 2018 kunnen worden geannuleerd. Alle kosten die te maken hebben met het verblijf op de locatie Samaya zullen in dat geval binnen 14 dagen na de annulering worden teruggestort. Je bent derhalve zelf verantwoordelijk voor de reiskosten, en de kosten die zijn gemaakt voor een reis- en annuleringsverzekering.

Bij annulering tot 28 mei 2018 wordt 100% van de aanbetaling gerestitueerd.
Bij annulering vanaf 28 mei 2018 wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Dit heeft te maken met vaststaande afspraken vanaf 28 mei.

Overige mededelingen:
Er zijn yoga-matten en meditatiekussens aanwezig.
Er is WIFI aanwezig in de sfeervolle WIFI-corner.
De tijdens de week eventueel gemaakte foto's en/of video's kunnen worden gebruikt voor promotiedoeleinden op de website van Tai Chi Tao - Pieter Gilles en/of facebook.
Deelname is op eigen risico.

Route Samaya
In overleg kunnen individuele reismogelijkheden worden gebundeld.


En verder?
Tai Chi Tao is een mooie en laagdrempelige leermethode waarvan Tai Chi Tao, Meditatie, Qigong en Meditatief Lopen deel uitmaken met daarin voldoende uitdaging en veel afwisselende praktische leerstof.

Tai Chi Tao – Pieter Gilles
online video’s:

https://vimeo.com/channels/pietergillesWorkshops en/of cursussen worden (op uitnodiging) regelmatig gegeven door Pieter Gilles.

TERUG